Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Бургас получи награда за Звеното за асистирана репродукция

В сградата на Народното събрание се проведе Церемонията по връчване на годишните награди на Фондация "Искам бебе" - "Ангели на благодарността 2018". Сред отличените е и кметът на Бургас Димитър Николов. От негово име наградата прие заместникът му Йорданка Ананиева.

Бургас и неговият кмет са отличени за създаването на Звеното по асистирана репродукция, което отвори врати на 7 октомври 2011 г. За неговото изграждане и оборудване основна подкрепа оказа Община Бургас. До този момент тя е инвестирала в проекта над 700 000 лева. От създаването му до този момент, в Звеното са прегледани над 1000 двойки, извършени са над 500 процедури по асистирана репродукция, родени са над 100 деца след извършени успешни инвитро процедури.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

БЧК Ямбол предоставя храна на хората, живеещи на улицата

От организацията на БЧК- Ямбол за поредна година ще предоставят храна на хора, живеещи на улицата. Заради сложната епидемична обстановка ще им се раздават  и хигиенни пакети. Десет бездомни лица ще обхване кампанията тази година, уточни Гергана Георгиева от БЧК- Ямбол.   "Всяка седмица бездомните лица получават тези хранителни и..

публикувано на 02.12.20 в 10:55

EVN осигури над 40 специализирани машини за зимния сезон

Електроразпределение Юг (част от EVN) достави нова специализирана техника по места за клиентските енергоцентрове (КЕЦ) на дружеството в Югоизточна България. Повече от 40 единици нова специална механизация са в услуга на дейностите, изпълнявани от екипите на дружеството. Доставките включват  UTV, оборудвани с вериги,  самосвали с ремаркета,..

публикувано на 02.12.20 в 10:42

Пандемията се отрази на автобусните връзки между Болярово и големите градове

Пандемията се отрази на автобусните връзки между Болярово и големите градове, съобщават от общината  Линията Елхово-Болярово-Бургас в 7 часа сутринта и обратно в 15 часа от 1 декември временно преустанови работа за неопределено време. Според уведомителното писмо до община Болярово от елховския превозвач, причината е в намалелия пътникопоток, заради..

публикувано на 02.12.20 в 10:34

Промени в разписанията на линиите на "Бургасбус" от днес

Временни промени в разписанията на линиите на "Бургасбус"  ще бъдат въведени от днес. Причината е намаляването на пътникопотока. Без промяна остават линиите Б1,Б2, тролея и номер 9, обясни управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев. „Нощната линия ще се спре да се изпълнява докато не се отпуснат мерките от правителството. Всички линии в града..

публикувано на 02.12.20 в 09:03
Снимката е илюстративна.

Тестват сирените в района на Царево, Ахтопол и Лозенец

Техническо тестване на системата за ранно предупреждение и оповестяване в случай на пожари ще се проведе днес на територията на Царево, Ахтопол и с. Лозенец , съобщават от полицията. Между 11.00 ч. и 11.30 ч. ще бъде задействана сиренната система, като ще се излъчат гласови съобщение за техническа проверка и звукови сигнали.

обновено на 02.12.20 в 08:32

Емил Димитров: Няма да има водна криза в Бургаска област

Бедствено положение ще се обяви в Бургаска област, за да се ускорят процедурите по изграждането на довеждащ водопровод от язовирите Порой и Ахелой. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров след заседание на Националния съвет ,което се проведе в Областната администрация в Бургас. Извънредното положение се налага, за да се..

обновено на 01.12.20 в 17:30

Извънредна сесия за недостига на вода в яз. "Камчия"

Вариантите за алтернативно водоподаване към област Бургас, поради недостига в яз. "Камчия", обсъждат в момента бургаските общински съветници.  Кметът Димитър Николов повтори плана да се използват язовирите „Порой“ и „Ахелой“. Те ще бъдат предоставени за стопанисване на областния управител, за да може той да предприеме действия за ремонтирането им и..

обновено на 01.12.20 в 16:05