Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девет деца са сред 64-мата загинали в пожара в мол в руския град Кемерово

| обновено на 26.03.18 в 09:01
4
Снимка: БГНЕС

Потвърдена е смъртта на най-малко 64 души, сред които 9 деца, в резултата на големия пожар в мол в руския сибирски град Кемерово, съобщи РИА Новости, позовавайки се на руското министерство на извънредните ситуации.

Издирват се 16 души, а част от сградата вероятно ще се срути.

В болниците на града се лекуват в момента 12 души от пострадалите, двама от тях са в тежко състояние, включително едно дете. Още 36 пострадали са на амбулаторно лечение.

Пожарът е започнал на горен етаж, където са залите за развлечение, много от жертвите и ранените са били на кино.

Видеозапис показва как много хора скачат от прозорците в опит да се спасят от пламъците.

Пожарът избухнал около 17 часа местно време в неделя, като над 660 огнеборци и други служители за действие при извънредни ситуации били пратени да го гасят.

Пожарникари съобщиха, че сградата все още тлее днес, издига се пушек и има опасност от сругване.

Регионалният заместник-губернатор Владимир Чернов бе цитиран да казва, че пожарът вероятно е тръгнал от детска стая с батут. „Първоначалните подозрения са, че дете е имало запалка, която подпалила дунапрен и той избухнал като барут“, заяви той.

Националната телевизия „Россия 24“ обаче твърди, че късо съединение е може да е причина за пожара. В разследването се включва специална група от Москва, информират руските медии.

Четирима души са задържани и разпитани, включително арендаторът на помещението, в което се предполага, че е възникнал пожарът, както и управителят на компанията, обслужваща търговския център, съобщи говорителката на Следствения комитет Светлана Петренко.

Кемерово е на 3600 километра източно от столицата Москва, административен център, в който живеят повече от 500 хиляди души, разположен е край въглищен басейн.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44