Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвеждането на задължителна ваксинацията на децата срещу варицела обсъжда МЗ

Снимка: БГНЕС

Въвеждането на задължителна ваксинацията на децата срещу варицела, е обсъдил експертен съвет към министъра на здравеопазването. 

Въпросът с въвеждането на имунизацията ще бъде подложен на широка обществена дискусия с участието на специалисти, родители и неправителствени организации, съобщават от здравното министерство. Експертите предлагат още намаляване на броя на приема на ваксини срещу туберкулоза и пневмококови инфекции в съответствие с препоръките на Световната здравна организация и синхронизиране с европейската имунизационна практика. 

Обсъдено е разработването на национална програма за профилактика на сезонния грип. Целта е осигуряване достъпа до ваксина за хора над 60-годишна възраст с риск от заболяване, съгласно препоръки на Европейския съвет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44