Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москва поиска обяснения от Лондон за претърсването на самолет на „Аерофлот“

| обновено на 31.03.18 в 12:03
Самолет на руската компания "Аерофлот"
Снимка: http://100dorog.ru/

Руското посолство в Лондон е изпратило нота до британското външно министерство с искане за разяснения по случая с „Аерофлот“. Вчера британските власти забавиха с 3 часа полета на самолет на руската авиокомпания за Москва заради проверки.

Шестима британски служители с куче се качили на борда и извършили обиск без свидетел от екипажа и без никакъв протокол, разказа командирът на полета.

Кремъл определи случилото се на летище „Хийтроу“ като „още една груба провокация“.

Според говорителя на руското външно министерство Мария Захарова британските власти не са дали причина за обиска.

„Не изключваме вероятността тази поредна провокация да е необходима на властите във Великобритания в опитите им с всички средства да спасят репутацията си, накърнена в огромна степен от т.н. случай „Скрипал“, каза тя.

Според източници в британското правителство, цитирани от вестник „Дейли телеграф“ и ТАСС, обискът не е бил свързан с разследването на отравянето на бившия агент Сергей Скрипал. Според тях става дума за обичайна проверка на самолет, пристигащ от „високорискова страна“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44