Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин е на двудневно посещение в Турция

Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин пристига днес на двудневно посещение в Турция. Предвижда се той да участва в церемонията по поставяне на основите на атомната електроцентрала „Аккую“.

За днес е насрочено седмото заседание на руско-турския Съвет за сътрудничество на високо равнище под ръководството на президентите Путин и Ердоган. Очаква се двамата лидери да обсъдят двустранното търговско-икономическо сътрудничество, съвместните стратегически проекти, включително в енергетиката, общата борба срещу тероризма и ситуацията в Сирия.

Утре към тях ще се присъедини иранският им колега Хасан Рухани за тристранна среща в рамките на Астанийския мирен процес, който цели намирането на политическо решение на сирийската криза. Предишната среща на тримата за Сирия беше на 22-ри ноември миналата година в Сочи. От предстоящите в Анкара разговори се очакват допълнителни мерки за укрепване на примирието, осигуряване на функционирането на зоните за деескалация, решаване на хуманитарните въпроси и насърчаване на политическия процес.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44