Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турският президент Ердоган ще посрещне руския си колега Путин в двореца „Бештепе“ в Анкара

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В 15 часа ще се проведе церемонията по официалното посрещане на руския държавен глава от турския му колега в президентския дворец „Бештепе“ в Анкара.

Непосредствено след пристигането на руския гост в резиденцията в Анкара, двамата президенти чрез видеоконферентна връзка ще участват в церемонията по полагане на основите на атомната централа „Аккую“.

Турските медии ликуват, че започва реализацията на над 60-годишна мечта.

„Знаков проект“ – така руският енергиен министър и съпредседател на смесената междуправителствена комисия за търговско-икономическо сътрудничество Александър Новак коментира проекта. Пред „Анадолската агенция“ той благодари на турската страна за даването на проекта на статут на стратегическа инвестиция.

В 16 часа ще се проведе срещата на четири очи на двамата лидери, час по-късно започва седмото заседание на руско-турския Съвет за стратегическо сътрудничество на високо ниво. Ще бъде оценено постигнатото през миналата година и определени основните направления за сътрудничество през тази и в средносрочен план. Русия поддържа постепенно и частично сваляне на визовите ограничения, които бяха отново въведени след като Турция свали руски боен самолет през 2015 г.

Подписването на документите за постигнатите споразумения и съвместната пресконференция по план трябва да започнат около 18 часа.

По-късно в чест на руската делегация ще бъде дадена официална вечеря. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44