Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„На бал с автобус“ предлагат от Община Бургас

Снимка: Община Бургас

Опцията "На бал с автобус" предлагат за поредна година от Община Бургас. Желаещите за подобен безплатен превоз до курортния комплекс „Слънчев бряг“, могат да се обадят на Николай Станков - старши експерт в Дирекция "Образование и демографски въпроси", тел. 0885 98 55 96. На този номер може да заявят предварително датата, мястото и броя желаещи да пътуват с автобуса.

Предлагането на тази услуга е част от ежегодната кампания на Община Бургас за безопасност по време на абитуриентските балове. Другите превантивни мерки, които ще се предприемат, са провеждането на серия от срещи през втората половина на април за координиране действията на всички отговорни институции. На заседанията ще се уточнят датите, сборните пунктове, маршрутите и начина на придвижване.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК: Спирания на водата в Синеморец ще има до 28 юни

Спирания на водата ще има в Синеморец от днес до 28 юни във времето от 8 до 17 часа, съобщават от ВиК – Бургас.  Причината е извършването на ремонт на водопровод.

публикувано на 05.06.24 в 12:04

Нова зона за детски игри и отдих е изградена в КТК "Ченгене скеле"

Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ се разшири с атрактивна зона за детски игри и отдих, посветена на морската флора и фауна, както и на рибарския занаят. За целта Община Бургас подготви проект, с който за част от дейностите осигури външно финансиране от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Вложени са и общински средства...

публикувано на 05.06.24 в 10:31
Община Тунджа

Разкриват подслон за хора в кризисна ситуация в село Скалица

Подслон за хора в кризисна ситуация ще бъде разкрит в село Скалица, община Тунджа от 1 юли. Той ще е с капатитет за 10 души и ще се помещава в сградата на центъра за спешна медицинска помощ, която е с отпаднала необходимост.  В него временно ще могат да бъдат настанявани бездомни и семейства в безопасна среда.  Разкриването на новата социална..

публикувано на 05.06.24 в 09:39

Ракетната система Himars не е сред перспективите на Българската армия

Придобиването на артилерийската ракетна система Himars не е част от непосредствените перспективи на Българската армия. Това заяви заместник-началникът на отбраната ген. л-т Михаил Попов след приключване на най-голямото учение на Сухопътни войски "Тракийски воин 24", което се проведе едновременно на полигоните "Корен" и "Ново село".  В..

публикувано на 04.06.24 в 16:56

По-скъп ток и по-евтино парно за клиентите на EVN от 1-ви юли

С 1,46% ще поскъпне електроенергията за битовите клиенти на ЕВН, стана ясно от публикуваните от КЕВР прогнозни цени от 1-ви юли тази година.  Дефицитът във Фонд "Сигурност на електроенергийната система" ще бъде покрит с пари от Бюджета Токът поскъпва средно с 2% от 1 юли По- сериозно е увеличението на нощната тарифа, което е с 2,54%,..

обновено на 04.06.24 в 15:57

Модерна пречиствателна станция поема 100% от отпадъчните води в "Меден рудник"

Завършването на два ключови обекта от мега проекта за водния цикъл на област Бургас обяви днес местното ВиК дружество. Те касаят реконструкцията на канализационната и водопроводна мрежа в комплекс „Меден рудник“ и разширението на пречиствателната станция там. С ремонтните дейности 100% от отпадъчните води на комплекса се събират и..

публикувано на 04.06.24 в 13:45

Награждават бургаските първенци в разделното събиране и предаване на отпадъци

За да поощри бургазлии да събират и предават отпадъци разделно, Общината за пета година организира своеобразно екологично съревнование. В него се включиха стотици граждани. Най-усърдните сред тях се награждават по традиция на 5 юни - Световен ден на околната среда. Заедно с тях утре ще бъдат почетени и мобилните центрове с техните служители, които..

публикувано на 04.06.24 в 11:22