Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Британските служби смятат, че знаят местоположението на секретна руска лаборатория, където е произведено отровното вещество, използвано срещу бившия шпионин Сергей Скрипал. Това пише лондонският "Таймс", като се позовава на анонимен източник в разследването. Според изданието ключовата информация, доказваща вината на Русия, е била установена още в първите дни на разследването. 

Кремълският официоз "Росийская газета" изтъква, че още на 3 март от британска лаборатория са заявили, че потвърждаването на източника на веществото не влиза в нейната отговорност. 

"Западните ни партньори се унижиха до клеветнически нападки срещу Русия", цитира "Новие известия" руският представител в Организацията за химически оръжия Александър Шулгин, след като вчера организацията отказа искането на Москва за ново общо разследване на случая.

Отново във Великобритания почти 10 месеца след пожара в жилищната сграда "Гренфел Тауър", много от оцелелите са бездомни, пише "Ню Йорк Таймс". Изданието изтъква, че при похарчени 280 милиона долара за нови жилища, около 100 семейства остават в хотели и други временни квартири. Забавянето повишава публичното недоволство относно реакцията на институциите на трагичния инцидент, при който загинаха 71 души. 

Безработицата в еврозоната е на най-ниските си нива от декември 2008 година насам, пише "Дъ Бръселс Таймс". В страните от валутния съюз нивото на безработица е паднало до 8,5%, като общият им брой е 13,9 милиона души. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44