Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Старата мандра в с.Дюлево става цех за био мед

Старата мандра в средецкото село Дюлево ще бъде продадена на частен инвеститор, реши на последната си сесия общинският съвет в Средец. Имотът  ще се използва от частен инвеститор за екологична продукция, а именно - мед, разказа пред БНР - Бургас кметът на общината Иван Жабов. Според него, след като е оправен пътя, селото е станало много апетитно за инвестиции. Старата мандра е купена от най-големия пчелар в селото, който притежава 100 кошера и иска да я използва за производство на мед и медни продукти. В селото има и други пчелари и това ще им помогне да реализират продукцията си и е стимул да се откриват още пчелни семейства.  Освен това в селото ще има и месо и млеко производители.  Кметът на Средец Иван Жабов. Ще ви припомним, че отново в Дюлево предстои да се изгради и детокси център - за здравословно хранене.

Чуйте репортажа на Мариян Иванов: 
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Илияна Йотова в Карнобат: Хората разчитат много на местната власт

„Националните институции са важни, но всеки от нас първо се обръща със своите проблеми към кмета и общинското ръководство. На местната власт хората разчитат много да ги преведе през кризите.“ Това заяви Илияна Йотова в Карнобат, където беше гост на празника на града. Илияна Йотова: Безумието, войната и руската агресия в Украйна трябва да..

публикувано на 27.09.22 в 08:34

Затварят улица в кв."Лозово" за ремонт

Тече реконструкция и изграждане на водопроводна и канализационна мрежа в бургаския кв. „Лозово“.  За целта се въвежда променена временна организация на ул. „Кремена“,  в участъка от ул. „Ястребино“ до ул. „Иглика“.  Строително-монтажните дейности стартират от днес и ще продължат две седмици.

обновено на 27.09.22 в 07:41
Илияна Йотова (архив)

Илияна Йотова от Карнобат: Безумието, войната и руската агресия в Украйна трябва да приключат

"Нашият призив е да се седне на масата на преговорите, защото безумието, войната и руската агресия в Украйна трябва да приключат"  това каза в Карнобат вицепрезидентът Илияна Йотова. Във връзка с енергийната криза тя заяви, че всички правителства трябва да изготвят свой национален план и той да бъде защитен пред европейските институции...

публикувано на 26.09.22 в 16:45
Без ток, кв.„Черно море“ - Бургас

EVN възстанови електрозахранването в крайната част на кв."Черно море"

Възстановено е електрозахранването в крайната част на бургаския квартал „Черно море“ след като бурята на 17 септември удари Бургас. Това отговори говорителят на електроразпределителното дружество  Петър Костадинов на запитване от  БНР Бургас, след подадени сигнали от жители  в засегната зона.  Седмица след бурята част от кв "Черно море"..

публикувано на 26.09.22 в 15:35

Продължават възстановителните дейности в Бургас

Продължават възстановителните дейности в града унищожителния щорм, който премина през Бургас. От Общината съобщават, че са н арязани и извозени по-голямата част от падналите дървета. Те се складират до създаване на организация за раздаването им на социално слаби семейства, социални домове и пенсионерски клубове. Бурята над Бургас нанесе..

публикувано на 26.09.22 в 14:35

Булевард Демокрация на 26-ти септември

Темите в предаването днес: Служители на РЗИ протестираха днес, те настояват за увеличение на заплатите, ще чуете коментарите на работещите в бургаската инспекция. Карнобат празнува днес, очаква се вицепрезидентът Илияна Йотова да пристигне този следобед, за предизвикателствата пред общината, разговор на Нина Рангелова с кмета Георги Димитров...

публикувано на 26.09.22 в 14:30

Проблеми със секачите бавят зареждането с дърва в Карнобат

Заради проблеми с дървосекачите, в Карнобат едва около половината от местното население е осигурено с дърва . 12 000 кубика са предвидени за жителите, социалните, здравните и учебните заведения.  Уверенията на Горското стопанство са, че ще успеят да заредят с дърва хората и учрежденията до началото на сезона. Скъпата газ пък принуди детските..

публикувано на 26.09.22 в 13:11