Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намалели са просрочените задължения на Многопрофилната болница в Дулово към доставчици

Снимка: Радио Шумен

От 450 000 лева на 220 000 лева са намалели просрочените задължения на Многопрофилната болница в Дулово към доставчици. Преди 7 години лечебното заведение беше пред фалит, заради натрупания дълг от близо 3 500 000 лева към доставчици и кредитори. 

Ситуацията в Многопрофилната болница в Дулово се подобрява, каза управителят й д-р Константин Попов:

"Разбира се, това е много трудно при ограниченията на лимитите и при това, че имаме да получаваме за 2016 и 2017 година надлимитни в размер на 235 хил. лв., които НЗОК отказа да ни заплати. Засега не сме завели дела. Очакваме решение на централно ниво."


Към момента в дуловската болница функционират 6 отделения, каза още той. Той коментира и проблема с липсата на медицински кадри:

"Имаме нужда от педиатри, от анестезиолози, от акушер-гинеколози".

Дни преди Великден Акушеро-гинекологичното отделение на дуловската болница получи нова апаратура. Дарението, направено от фирма, е в размер на 20 хил. лв. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44