Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ева Майдел: 44 на сто от жителите на ЕС нямат дигитални умения

Снимка: pixabay.com

44 на сто от жителите на ЕС нямат дигитални умения, а 65 на сто от учителите не са уверени в преподаването и използването на нови технологии. Тези данни оповести евродепутатът Ева Майдел на конференция „Дигитални и предприемачески умения“, организирана от българското председателство на ЕС в Брюксел.

Данните наистина са тревожни. Как да се справим с тях, Ева Майдел пред "Хоризонт".
"Всички заинтересовани страни да работят заедно. Това включва институциите на европейско ниво, националните институции и местните институции, с бизнеса, с неправителствения сектор, със самите ученици и със самите учители."

Експерти са категорични, че трябва да се намали разликата в дигитализацията между страните членки на ЕС. Как на практика да се случи това, заместник-министърът на образованието Деница Сачева пред "Хоризонт":
"На първо място всички признават необходимостта от това да се инвестира повече в учителите и това учителите да могат да бъдат създатели на дигитално съдържание. Самите те да създават съдържание, чрез което да преподават. На второ място, разбира се, това е с внедряването на дигиталните компетентностни умения още от най-ранна детска възраст."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44