Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Басейнова дирекция "Черноморски район" след проверка не констатира мъртва риба във Вая

От Басейнова дирекция „Черноморски  район“ е извършена проверка по сигнал за мъртва риба в бургаското езеро „Вая“.  След обход на езерото по протежението на околовръстния път към к-с „Меден рудник“ не е констатирано наличието на мъртва риба, както и нерегламентирано заустване на отпадъчни води.
Установени са два бетонови колектора с диаметър около метър, преминаващи под околовръстния път и изведени към езерото,  от които при проверката не са изтичали води. За установяване на законността им от регионалната екоинспекция ще бъде дадено предписание на „Водоснабдяване и канализация” –Бургас – титуляр на разрешителното за заустване на канализационната система на Бургас
Взети са и две  проби от езерото.  Резултатите се очакват до седмица


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят кръстовището между "Цар Калоян" и "Климент Охридски"

Община Бургас съобщава, че продължават ремонтните дейности по обновлението на ВиК мрежата под ул. „Климент Охридски“. За целта ще бъде затворено кръстовището „Цар Калоян“/„Климент Охридски“ – от 11:00 ч. в четвъртък до неделя. Ще бъде въведена временна реорганизация в района, като обходът на движещите се по ул. „Цар Калоян“ автомобили ще е по ул. „Ал...

обновено на 24.06.21 в 11:23

Новият паркинг в к-с „Зорница“ вече е готов

Новият паркинг зад бл. 47 в к-с „Зорница“ вече е готов, информират от община Бургас. Жителите на комплекса се възползваха от програмата „Моят квартал, моят град, моята улица“, инициирана от кмета Димитър Николов, като бяха много настоятелни в искането край сградата да се реализира именно такъв проект. Положено е асфалтово покритие, каквото там никога..

публикувано на 24.06.21 в 10:42
Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Започва допитване за Военния стадион в Сливен

Община Сливен стартира анкета за Военния стадион в града. Въпросът към жителите е  „Бази на какви видове спорт могат да се изградят на свободните терени в обхвата на Военния стадион, извън игрището за футбол?“. Общественото допитване е във връзка с идея на кмета Стефан Радев да се проведе конкурс за идеен архитектурен проект за обновяване на съоръжението..

публикувано на 24.06.21 в 09:47

Еньовден е

На 24 юни Българската православна църква празнува Рождението на свети Йоан Кръстител - една от най-важните исторически личности на християнството, най-великият след Пресвета Богородица. Кръстител е на Божия Син в река Йордан. В българския народен календар 24 юни е Еньовден, ден на Слънцето , предците ни са вярвали, че тази сутрин „слънцето трепти“,..

публикувано на 24.06.21 в 08:21

Заседава Общинският съвет в Сливен

Общински съвет Сливен предстои да вземе решение за изменение на Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение  и издаване на сертификати клас В. Предложението е във връзка с приетия по-рано тази година План за интегрирано развитие на Община Сливен 2021 - 2027 г. Общо 48 точки предстои да бъдат разгледани на днешната сесия на Общински..

публикувано на 24.06.21 в 07:40

Защита на мобилните работници в Европа

Евродепутатите настояват държавите-членки на Европейската общност да предприемат необходимите стъпки, за да гарантират по-добра защита на мобилните работници по време на кризи като тази с COVID-19. Затова и бе приета резолюция, с която да се спазват техните права. Евродепутът Радан Кънев пояснява: "Една от основните цели, които..

публикувано на 23.06.21 в 20:06

Скорост, безопасност и комфорт след рехабилитацията на жп линията Пловдив - Бургас

Модернизацията на жп линията Пловдив – Бургас е приоритетна за национална компания „Железопътна инфраструктура“. Линията е една от основните жп магистрали на България. Тя е част и от европейски тарнспортен коридор Ориент – Източно Средиземноморие свързващ Северно и Балтийско с Черно и Средиземно море. „Рехабилитацията ще подобрени..

публикувано на 23.06.21 в 17:00