Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган е обсъдил ситуацията в Сирия с колегите си Еманюел Макрон и Владимир Путин

Реджеп Ердоган (вляво) и Еманюел Макрон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган е обсъдил ситуацията в Сирия първо с френския си колега Еманюел Макрон, а впоследствие и с руския лидер Владимир Путин.

По време на разговора си с Елисейския дворец Реджеп Ердоган е изтъкнал важността на сътрудничеството с Франция за решаване на сирийската криза и отново е подчертал необходимостта напрежението да не се ескалира. Турският държавен глава още веднъж е заявил, че атаките с конвенционално и химическо оръжие трябва да бъдат спрени и акцентирал върху необходимостта от политическо решение. Еманюел Макрон е информирал Ердоган за нанесените удари в Сирия.

В разговора с Владимир Путин е била потвърдена решителността на Анкара за продължаване на съвместните усилия с Русия за намиране на политическо решение на кризата, както и за поддържане на тесни контакти по двустранните и регионални въпроси.

По-рано през деня в събота Ердоган разговаря и с британския премиер Тереза Мей.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44