Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сирия и Западните Балкани във фокуса на Съвета "Външни работи" в Люксембург

Екатерина Захариева ще информира колегите си за хода на подготовката на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани в София

Снимка: МВнР

Сирия и Западните Балкани ще бъдат във фокуса на Съвета "Външни работи", който ще се проведе днес в Люксембург. В него ще участва вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Първите дипломати на Европейския съюз ще обсъдят ситуацията в Сирия в контекста на последните събития в страната и подготовката за конференция за Сирия и региона, която ще се проведе на 24-ти и 25-и април в Брюксел. Очаква се Съветът да приеме заключения по темата.

Също във връзка с последните събития министрите ще дискутират отношенията ЕС - Русия. В дневния ред на Съвета е включена и темата за Западните Балкани.

Вицепремиерът Екатерина Захариева ще информира колегите си за хода на подготовката на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани в София на 17-и май.

Първите дипломати на 28-те ще проведат и дискусия за ситуацията в Иран, включително по споразумението за ядрената му програма.

Министрите ще обменят мнения и за бъдещето на инструментите за външна дейност в следващата Многогодишна финансова рамка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44