Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столтенберг определи въздушния удар срещу Сирия като ясно послание към Башар Асад, Иран и Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е на посещение в Турция.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Като ясно послание към сирийския президент Башар Асад, Иран и Русия – така генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг определи въздушния удар на Великобритания, Съединените щати и Франция в Сирия. Столтенберг е на посещение в Турция.

Според генералния секретар на Алианса целта на удара е била да намали капацитета от химически оръжия на Сирия и с него трябва напълно да се приключи. По думите му, Москва възпрепятства разследването на химическите оръжия.

След споразумение през 2013 г. сирийският химически арсенал беше унищожен, а днес започна работата на инспекторите на ООН на сирийска територия.

Столтенберг беше посрещнат с военни почести и се срещна с турския военен министър Нуретин Джаникли, а по-късно му предстои среща с турския външен министър Мевлют Чавушоглу, след която и с президента на страната Реджеп Ердоган.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44