Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туристически рекорди в Кипър

Снимка: БГНЕС

Три зимни туристически рекорда отчете Кипър в началото на активния летен сезон на 2018 г., който се очаква да постави нов рекорд, за четвърта поредна година, във възходящото развитие на кипърския туризъм, най-силния икономически отрасъл на страната.

Островът на Афродита е посрещнал рекорден брой туристи, при това със значителен ръст, през зимния сезон /месеците от ноември 2017 до март 2018 г./, за първите три месеца на тази година и за месец март, отчете националната Статистическа служба. Постиженията и през трите периода са най-високите в историята на кипърския туризъм.

Изминалият зимен сезон на слънчевия средиземноморски остров е най-успешният досега, като туристическите пристигания през него са нарастнали с 23% спрямо миналата година. С почти 30% повече гости са предпочели Кипър през първите три месеца на 2018 г. Само през март пристигналите туристи са с над 36% повече в сравнение със същия месец миналата година. Основните пазари, допринесли за този ръст, са Великобритания, Русия, Германия и Израел.

Активният летен сезон на острова започна на 1 април и се очаква той да постави нов рекорд, за четвърта поредна година, в развитието на туризма. Прогнозите са, че броят на пристигналите туристи ще премине психологическата бариера от 4 млн. души /при местно население от около 850 000 души/.

Въпреки напрежението в региона на Източното Средиземноморие и въздушните удари срещу Сирия, извършени от британската военновъздушна база на острова, кипърските курорти са безопасни, няма отменени резервации в хотелите, съобщиха от Кипърската организация по туризъм.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44