Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малмстрьом: Борим се за безусловното освобождаване на ЕС от митата за внос на алуминий и стомана в САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейската комисия се бори за безусловното освобождаване на Европейския съюз от новите мита за внос на алуминий и стомана в САЩ. Това заяви еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом. Американският президент Доналд Тръмп освободи съюза и някои други страни от действието на новите мита до 1 май: 

"Нашият приоритет е да постигнем постоянно премахване на митата. Това трябва да стане безусловно, тъй като ние сме приятели и съюзници. При никакви обстоятелства обаче няма да работим под натиск и заплахи, така че настояваме митата да бъдат премахнати завинаги. Когато това бъде потвърдено от президента, ще можем да разговаряме по всички въпроси. На този етап не сме започнали каквито и да било преговори".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44