Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макалистър: В интерес на всички турски граждани е предсрочният вот да бъде проведен честно и свободно

Дейвид Макалистър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на външната комисия в Европейския парламент Дейвид Макалистър призова за провеждане на честни и свободни избори в Турция, след като президентът Реджеп Ердоган обяви предсрочен вот на 24 юни.

Пред „Хоризонт“ Макалистър коментира и доклада на Европейската комисия за липсата на напредък в преговорния процес между Евросъюза и Турция.

„За нас Турция е много важен съсед, член на НАТО и търговски партньор, но от няколко години виждаме, че има отстъпление от общите европейски принципи. Затова няма напредък в преговорите с Анкара, защото Европейската комисия установи съществено влошаване в ключови области“, каза евродепутатът.

„Що се отнася до предсрочните избори в Турция, в интерес на всички турски гражданин е те да бъдат проведени честно и свободно. За съжаление и в това отношение се чуха критични гласове“, коментира Дейвид Макалистър.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44