Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на биоетиката в Медицинския университет в Плевен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Медицинският университет в Плевен днес е домакин на Ден на биоетиката.

Прилагането и навлизането на високите технологии в медицината поставя пред лекарите и медицинските специалисти нови изпитания и въпроси. Точно затова тази година Денят на биоетиката в Плевенския медицински университет ще премине под мотото „Етика и медицински технологии“. Гост-лектор е проф. Кенет Гудман – основател и директор на Института по биоетика към Медицинския университет в Маями.

„Поводът да решим точно тази да бъде темата, беше шансът аз да се запозная с проф. Кенет Гудман, с който си партнираме като експерти по етика в Европейската комисия“, заяви Силвия Янкуловска. Тя е признат учен от световна величина – председател на Българската асоциация по биоетика и клинична етика, автор на трудове, свързани с тази практика у нас и обучението на студенти.

„Проф. Гудман е много тясно специализиран точно в тази област и повече от 20 години изследва етичните аспекти на здравноинформационните технологии“, допълни Янкуловска.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44