Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Идентифицираха нападателя в Торонто

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Задържаният нападател с микробус срещу пешеходци в Торонто беше идентифициран. Това е 25-годишният Алек Минасиан, съобщиха канадските медии. Все още не са известни мотивите за нападението. Полицията в Торонто обяви, че очаква продължително разследване.

Девет е броят на загиналите при безпрецедентното за Торонто нападение срещу пешеходци в понеделник следобед. Още 16 души са ранени.

Водачът на микробуса, който, по данни на очевидци, преднамерено се е качил на тротоара и е помел с висока скорост десетки пешеходци, е 25-годишният Алек Минасиан. Той е избягал от мястото на инцидента на оживено кръстовище в северното предградие Норт Йорк, но е задържан от полицията на няколко пресечки от мястото на инцидента. Минисиан не е известен на полицията досега.

Микробусът е на местната компания за коли под наем „Райдър систем“, която потвърди, че един от нейните ванове е участвал в инцидента.

Министърът на обществената безопасност Ралф Гудейл обяви, че все още е рано да се каже със сигурност дали става въпрос инцидент, или за международен терористичен акт.

Кметът на Торонто Джон Тори и министър-председателят Джъстин Трюдо изказаха съболезнованията си на близките на загиналите и пострадалите.

Инцидентът съвпадна с провеждащата се в Торонто среща на ниво министри на сигурността и на външните работи на най-големите индустриални държави Г-7. Консултациите са част от подготовката на предстоящата среща на лидерите на Г7 през юни в Квебек.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44