Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Органите на 30-годишен мъж, който се простреля в Бургас, са дарени за трансплантация на трима души

Снимка: УСБАЛО

Органите на 30-годишен мъж, който се простреля в Бургас, ще бъдат дарени на трима души. Решението взеха неговите близки. 

30-годишният Александър се простреля в неделя вечерта, когато той заедно с приятели, празнували рожден ден. Мъжът бе открит в безпомощно състояние с огнестрелна рана в главата в подземния паркинг на кооперацията, в която е живеел с приятелката си. В жилището му беше намерена предсмъртна бележка. 
Органите му - бъбреци и черен дроб, са транспортирани вчера от Бургаската болница и трансплантирани в столицата на двама души, избрани между шестима кандидати. Това са мъже на 48 години от Годеч и на 52 години от Петрич. И двамата са на хемодиализа от 2016 година. В момента те се възстановяват в реанимация. Състоянието им е стабилно. Черният дроб е приготвен за трансплантация в Университетската болница "Лозенец".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44