Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мълчалив протест на майки в Ямбол

Снимката е илюстративна

Стотици майки с деца се събраха пред сградата на община Ямбол на мълчалив протест срещу неадекватната политика на управляващите в сферата на социалната политика. Протестът беше подкрепен и таксиметровите шофьори в Ямбол.

33-годишната Татяна Христова има двама сина на 10 и на 16 години:

"От 6 години съм вдовица. Децата ми не получават нито наследствена, нито персонална пенсия. В момента сама ги издържам. Работя на смени. Загубих си здравето, за да им осигуря прехраната".

Към протеста на майките със запалени свещи се присъединиха и таксиметрови шофьори от Ямбол:

"Тука сме единствено да подкрепим майките, в техния протест, в качеството ни на родители..."

"И да запалим по една свещичка, защото искаме децата ни да бъдат в България..."

"Дори свещта ми угасна, явно и надеждата ми угасна вече..."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

121 години от Илинденско-Преображенското въстание, без заря на Петрова нива

Заради риск от пожари за първи път без тържествена заря ще се проведе Националният възпоменателен събор в историческата местност Петрова нива. Тази година се навършват 121 години от обявяването на Илинденско-Преображенското въстание. Хиляди тракийци и потомци на бежанци от цялата страна се очаква да пристигнат за събора.  Събитието се провежда под..

публикувано на 17.08.24 в 10:29

Илиян Янчев: Елате на Петрова нива, за да отдадем почит към подвига на преображенци!

Национален възпоменателен събор по повод 121-та годишнина от Илинденско – Преображенското въстание ще се проведе тази събота, 17 август в местността Петрова нива. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев. Хиляди тракийци и потомци на бежанци от цялата страна се очаква да пристигнат за събора.  Изложба на стари оръжия,..

обновено на 17.08.24 в 09:37

"Ден до пладне" на 17 август:

Съботният ден край морето на юг ще бъде слънчев, поне такъв ни го обещават синоптиците. По Черноморието ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-28°.  В предаването днес ще чуете: - На Петрова нива днес ще се проведе Националният възпоменателен събор по повод 121..

публикувано на 17.08.24 в 09:04

Дете от ямболско село върна портфейл с пари на собственика му

Осемгодишно момче от ямболското село Завой намери и върна портфейл с над 1000 лева и документи. Гого е едно от шестте деца в многочленно семейство в село Завой. Преди дни той си играел в близост до дома си, където намира портфейл, но дори не го отваря: „Аз не отворих портфейла“ И заедно с баба си го носят на живеещия в съседство Симеон Велков,..

публикувано на 17.08.24 в 07:47
архив

Жителите на село Попович за трета събота затварят пътя Варна-Бургас

За трета поредна събота жителите на варненските село Попович и село Дюлино, община Бяла, област Варна, организират протест, заради незавършен авариен ремонт и въстановителни работи по пътно платно и настилка на общински път VAR 2071/III-906/ Дюлино–Попович–Гранична община (Бяла Несебър)- /I-9/ на територията на община Бяла. Финансирането е с..

публикувано на 17.08.24 в 07:15

Калин Стоянов поздрави граничните полицаи участвали в гасенето на пожарите в община Болярово

Служители от Гранично полицейско управление – Болярово получиха поздравленията за работата си, по време на опустошителните пожари през месец юли  2024г. в селата Воден, Крайново и Горска поляна. По време на официална церемония днес, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който бе на терен по време на стихията посочи: „За мен беше чест тогава и..

публикувано на 16.08.24 в 17:11

Откриват най-новата облагородена фасада в Бургас

Авторите на най-новата преобразена с графити фасада на блок в ж.к. „Възраждане“ ще организират отново събитие на открито. Събитието ще се проведе на 19 август, от 19:00 часа, пред самата сграда на бул. “Сан Стефано” №47 в ж.к. „Възраждане“. „Стъпка по стъпка ще променим изцяло градската среда в Бургас. Всичко се случва лавинообразно и интереса към..

публикувано на 16.08.24 в 16:43