Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Социалните медии-начин на употреба

Социалните мрежи понякога са единственият свободен и обективен комуникационен канал. Не бива да ги оставяме да се превърнат в собственото си отрицание заради пропаганда или манипулации,  заявява Любен Дилов- син.
Когато няма обща регулация, не можеш да наложиш обща санкция или обща мярка. Такъв тип дела трябва да се водят в отделни държави и те са доста сложни за спечелване. Примерно една от чувствителните теми е рекламата на  криптовалутите в социалните медии. Поради липсата на регулация какво е криптовалута и кой да я регулира, повечето правителствени служби отправят само  предупреждение за риска, но така или иначе не предприемат нищо срещу това, защото нямат правно основание.
Регулацията трябва да остане международна, защото десетки тоталитарните режими са готови да ограничат един такъв свободен комуникационен канал,
добавя Дилов.
Социалната медия е просто среда, тя не бива да бъде натоварвана с отговорност. Отговорността е на хората- как я използват. Там се раждат супер идеи. Може  набързо да изпробваш някакво свое намерение, нововъведение в изкуството, дори в политиката и  бързо да получиш обратно мнение- какво другите са разбрали, какво виждат. Обществените норми се опитват да въведат правила в една замислена като нерегулируема територия. Всяко едно поколение има нужда от  защита на уникалните територии на свободата. Със сигурност това е вечна игра,  в която властта ще се опитва да контролира свободата, а свободата ще си намира нови начини да съществува. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Високите  европейски стандарти за младежки дейности в проект с  партньорството на Рейкявик

Европа насърчава създаването на младежки центрове, които отговарят на най-високите стандарти за младежка работа, предоставят цялостни услуги и гарантират разнообразие от дейности, покриващи  потребностите  и стремежите  включително  на  уязвимите групи.  Ново младежко пространство в големия бургаски комплекс ще   отговори на всички съвременни..

публикувано на 21.04.21 в 09:05

Ремонтират крайбрежната алея в Обзор

Проект за основен ремонт се осъществява на съществуващата в Обзор крайбрежна алея и прилежащата й инфраструктура. Той е финансиран от Община Несебър. Издадени са необходимите разрешения за строеж за обекта, който се изпълнява в два етапа.  Първият етап - Реконструкция на Канално помпена станция -1 и прилежащата техническа инфраструктура, приключи..

публикувано на 21.04.21 в 08:55

Няма пострадали при катастрофата на пътя Бургас – Созопол

Няма пострадали при катастрофата на пътя Бургас – Созопол, съобщиха от полицията. Пътят не е затварян. Катастрофата стана след обяд между три автомобила след отбивката за квартал „Крайморие“.

публикувано на 20.04.21 в 16:00

Още една детската площадка изградиха в "Изгрев"

Между блокове 38-39-40 в к-с „Изгрев“ Община Бургас извърши на няколко етапа благоустрояване, изцяло съобразено с желанията на местните жители.Там вече има изграден  паркинг за 100 места с озеленяване край него. А п реди броени дни бе завършена нова детска площадка с пейки за отдих  Там ще бъдат нарисувани върху повърхността различни детски игри за..

публикувано на 20.04.21 в 14:01

Поставиха плакет, посветен на доброволците в борбата с Ковид-19 в Бургас

Плакет, посветен на всички доброволци , участвали в борбата с Ковид-19 e поставен от днес в Културния дом на Нефтохимика в Бургас. Инициативата е на Фондация „Астика“, която е организатор на националния конкурс „Доброволец на годината“. Голямата ни награда в категория „Хуманитарни дейности“ тази година ще бъде посветена на доброволците,..

публикувано на 20.04.21 в 12:50
Анхиалци на фронта по време на Първата световна война

Историческият музей в Поморие с призив за събиране на снимки и документи от войните

Историческият музей в Поморие организира изложба по повод 110 години от началото на Балканската война. От там се обърнаха с призив за даряване на снимки и документи,свързани с участието на жители от общината във войните за национално обединение.  Идеята на музея е чрез изложбата да се припомнят славните победи и храбростта на..

публикувано на 20.04.21 в 12:48

Общината закупи видеоувеличител, който ще улесни хората със зрителни проблеми

Общинска администрация спечели финансиране за подобряване условията на труд и обслужване на жителите  и гостите на града. С тях ще бъде закупен преносим видеоувеличител, който да се използва както от работещите експерти, така и от граждани с временно или трайно намалено зрение.   Устройството е подходящо допълнение към внедрените в работата на..

публикувано на 20.04.21 в 12:05