Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Свети Влас празнува днес

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Стотици гости се очакват днес за празника на Свети Влас - 2 май.  Събитието се провежда всяка година на тази дата, когато е и летният Атанасовден. По традиция денят започва с тържествена света литургия в чест на Свети Власий, светецът на чийто име е кръстен градът. На 2 май ще бъде дадено началото и на новия летен туристически сезон. Съборът в курортния град ще започне от 12.00 часа с веселби, народни изпълнения, танцови състави и концерти. За най-малките ще има атракциони, павилиони със сладки изкушения, стрелбища, уреди за игри. От 17.30 часа в програмата е включено участие на руски хор, изяви на странджански и македонски групи. Народният певец Николай Славеев и танцова формация са за финал на вечерта, след което ще има мощна заря. Всички прояви на 2 май ще са на открита сцена на централния площад в града, пред сградата на кметството.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Над 120 км/ч достигат поривите на вятъра в Сливен

Над 120 км/ч  достигат поривите на вятъра в Сливен, съобщават от общината, цитирайки данни на метеорологичната станция в града. Заради бурния вятър е затворен за движение пътя от изхода на Сливен до разклона на с. Тополчане, съобщават от Областно пътно управление. В областта навсякъде вали слаб сняг,няма селища без ток и вода.  В планинската..

публикувано на 27.01.21 в 11:43

Пътищата в община Малко Търново са проходими при зимни условия

Пътищата в община Малко Търново са проходими при зимни условия, информира кметът Илиян Янчев. Снежната покривка е 15-20 см. „ Пътят е пробит, пътува се до селата, както и до КПП-то, но движението е при зимни условия. Ако нямате подходящи гуми, не тръгвайте. Сутринта нямаше в голяма част от селата ток, но проблемите са отстранени" Младежко,..

публикувано на 27.01.21 в 11:31

Община Болярово доставя хляб до всяко населено място

Въпреки заснежените пътища и усложнената зимна обстановка в община Болярово, общинската администрация е създала организация хляб и храна да бъде доставена до всяко населено място навреме. Близо 260 възрастни хора и 150 деца получават топъл обяд по социални програми на общината. Снегът остави редица селища без ток в община Болярово днес. Все още..

публикувано на 27.01.21 в 10:36

Пътищата в община Поморие са проходими при зимни условия

Пътищата на територията на община Поморие са проходими при зимни условия, съобщават от пресцентъра на администрацията. Пътищата Поморие-Каменар , както и   Медово-Бата-Страцин са  почистени и опесъчен. Пътят   Порой-Гълъбец-Горица на места е заснежен, но проходим при зимни условия. Пътният участък   Страцин-Косовец се опесъчава. На места има..

публикувано на 27.01.21 в 10:26
Кубрат

Пътят Изворище - Каблешково е затворен поради снегонавявания

Пътят Изворище - Каблешково е затворен поради снегонавявания.  Информацията е на Агенция Пътна инфраструктура.  Движението е временно ограничено в  участъка от км 9 до км 22. Шофьорите трябва да използват алтернативни маршрути. 

публикувано на 27.01.21 в 10:17

Всички пътища в Сливенска област са проходими при зимни услови

Всички пътища в Сливенска област са проходими при зимни условия, няма затворени участъци, съобщиха от Областно пътно управление. Сняг има навсякъде в областта, но няма заснежени или необработени пътища от републиканската пътна мрежа. През нощта в почистването на пътната мрежа са се включили 53 машини, като част от тях продължават да работят...

публикувано на 27.01.21 в 10:03
снимката е илюстративна

Пътищата до повечето села в Община Айтос са непроходими

Пътищата до повечето села в Община Айтос са непроходими, информират от общината. Достъп има до Съдиево, Пирне и Караново, останалите участъци са непроходими, настилките са заледени и заснежени, има снегонавявания заради силния вятър.  Машините на почистващата фирма опесъчават пътищата към селата Пещерско, Черноград, Карагеоргиево, Тополица. Отсечките към..

публикувано на 27.01.21 в 09:49