Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Американският министър на отбраната Джеймс Матис поздрави Македония за отпора й срещу "злонамереното руско влияние на Балканите", пише скопският "Вечер". По време на среща с македонския му колега Радмила Шекеринска в Пентагона, Матис е изтъкнал още, че Вашингтон не иска Македония да бъде спряна на вратите на НАТО. 
Млади сърби преживяват в САЩ като работят в притежавани от българи плантации за марихуана, пише белградският "Блиц". Легалните плантации са в близост до град Сан Франциско и в тях работят предимно сърби, черногорци и македонци. Случва се българите да предложат на работниците си незаконни дейности за много по-високо заплащане, твърди източник на сръбското издание. 
Американският президент Доналд Тръмп може да бъде призован от съда в собствената си страна, ако откаже да разговаря с разследващите органи за предполагаемата руска намеса в изборите в САЩ. Такова предупреждение на специалния прокурор Робърт Мълър цитира "Вашингтон пост", като се позовава на адвокат на Тръмп. Според изданието, ако не се стигне до среща между Мълър и Тръмп, то е възможно на президента да бъде връчена призовка от Върховния съд. 
Британското правителство ще публикува имената на богатите хора, които трупат "мръсни" пари в данъчни убежища като Вирджинските и Каймановите острови, пише "Индипендънт". Изданието определя това като "обратен завой" за премиера Тереза Мей, която се опитала да блокира оповестяването на имената. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44