Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети ден болницата в Добрич е без вода

Трети ден многопрофилната болница в Добрич е с нарушено водоподаване заради зачестилите аварии по водопреносната мрежа на града. Всички отделения в болницата работят при изключително трудни условия, алармира директорът на здравното заведение.

Пореден ден болницата в Добрич разчита на собственото си водохранилище, за да снабдява сградата с вода, но неговият капацитет стига само за няколко часа, споделя директорът д-р Трифон Йорданов:

"Вечер ни я пускат по малко, колкото да си напълним резервоара, но затрудненията, които изпитваме, са големи". 

Преди месеци от ВиК Добрич са свързали болницата с втори резервен водопровод, но, според д-р Йорданов, и това не е помогнало, тъй като налягането не стига, за да захрани осеметажната сграда:

"Ще се появят най-вероятно и жалби от страна на пациентите. Трагедия направо. Не е за говорене". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44