Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

368 плажа и 175 курорта в Италия със "Син флаг"

Сан Джимилиано
Снимка: архив БНР

Международната Фондация за екологично образование (FEE) раздаде в Италия своите символи „син флаг” за чисто море и природа на 368 плажа и 175 курорта. Те представляват 10% от общо от отличените в цял свят.

Няма област с излаз на море в Италия, която да е без местност със синьо знаме. На първо място с 28 общини е чудно хубавата област Лигурия, сгушена между  Алпите, Апенините и морето. Сред отличените селища са Вараце, Леричи, Камоли. Следва Тоскана с 19 общини, а трета е абсолютната изненада Кампания, благодарение на Соренто и Позитано - уникални в съчетанието море, хребети, скали и гледки. Със Син флаг са отличени и 16 общини с езера в алпийските и централни райони а Италия.

Председателят на Фондацията за екологично образование за Италия Клаудио Маца изтъкна, че е възможен устойчив туризъм, като се гарантира баланс между удоволствието и опазването на природното богатство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44