Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата във Враца рискува да остане без Спешно отделение заради липсата на пари

Снимка: Ани Петрова, БНР

Врачанската болница може да остане без Спешно отделение заради масовото напускане и използването на отпуск от персонала му. Още утре на дневната смяна няма да има дори санитари, посочиха от ръководството на здравното заведение. 
Авансът за месец февруари е последното възнаграждение, което получиха преди дни работещите във Врачанската болница близо 500 души. Изпълняващият длъжността директор на здравното заведение Орлин Цветков заяви:

"С неполучаване на заплатите някои от хората са принудени или да работят на втора работа или да излезнат в различни отпуски, само и само да може да си покриват нуждите. Получихме рапорт и от началника на Спешното отделение, който е изключително притеснителен -  даже сестри и санитари няма да има в утрешният ден. Това е болницата, която обслужва областта, не само град Враца".

Заплахата област Враца да остане без 24-часова спешна медицинска помощ предизвика очаквана остра реакция сред врачани:

„Няма ли го спешното отделение, няма къде да ни се окаже първа помощ. Хората ще умират по улиците“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44