Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тридневен траур в Турция заради смъртта на поне 55 палестинци, убити в Ивицата Газа

Бекир Боздаг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Говорителят на турското правителство Бекир Боздаг обяви тридневен траур в страната по повод смъртта на поне 55 палестинци, убити в Ивицата Газа.

Турция, която понастоящем е председател на Организацията за ислямско сътрудничество, свиква извънредно заседание на организацията, което ще се проведе в петък, стана ясно от думите на Боздаг. Анкара също така извика посланиците си във Вашингтон и Тел Авив за консултации.

Най-малко 55 палестинци са били убити и над 1000 - ранени при протестите срещу преместването на американското посолство от Тел Авив в Йерусалим.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44