Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руският президент Владимир Путин утвърди структурата на новото правителство

Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин утвърди предложената от премиера Дмитрий Медведев структура на новото правителство. Президентският указ беше подписан в Сочи след среща Путин-Медведев.

Новата структура на кабинета предвижда разделяне на Министерството на науката и образованието на две отделни ведомства: Министерство на просветата, което ще отговаря за средното образование, и Министерство на науката и висшето образование.

Търговските представителства преминават от Министерството на икономическото развитие под шапката на Министерството на промишлеността и търговията.

Министерството на връзките и масовите комуникации се преименува в Министерство на цифровото развитие.

Създава се длъжността първи вицепремиер и министър на финансите, на която ще бъде назначен досегашният финансов министър Антон Силуанов.

Министерствата на вътрешните работи, на външните работи, на отбраната, на извънредните ситуации и на правосъдието остават на пряко подчинение на президента.

Очаква се в петък в Сочи Дмитрий Медведев да представи на Владимир Путин и имената на министрите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44