Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сборникът с епиграми и карикатури "ХвалаПеньо" подкрепя млади художници

На 21 май от 19.00 часа, в "Зала 42" в НДК, ще се проведе благотворителна изложба на карикатури и представяне на книгата "ХвалаПеньо" за набиране на средства в подкрепа на млади художници. „ХвалаПеньо“ е вдъхновена от "Люти чушки" на Радой Ралин и Борис Димовски, като предлага един духовит и свеж поглед върху днешното съвремие.

Проследявайки българската действителност през призмата на хумористични епиграми и карикатури, книгата ще ви разсмее, провокира и замисли. В нея ще намерите 108 карикатури, засягащи разнородни теми включително светския, политическия и семейния живот в България.

Авторите я издават единствено с благотворителна цел - подкрепа за млади български художници. Средствата от тази кампания и от продажбата на книгата ще се използват за създаване на Фонд за изявени български студенти в НХА. Два пъти годишно фондът ще подкрепя с откупки и промотиране студенти, подбрани чрез конкурс, който Фондация BCause ще организира.

СнимкаМоже да подкрепите фонда в Платформата.бг, а на самото събитие и да закупите екземпляр от книгата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.