Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много неясноти има около новия регламент за защита на личните данни, смята хотелиер

Много неясноти има около новия регламент за защита на личните данни,който влиза в сила от 25 май, смята Антон Тръпков хотелиер от Поморие. Хотелският бизнес ще е един от засегнатите що се отнася до начина на съхранени и сроковете, в които да се унищожи информацията.За целта е нужно да бъде назначен човек който да се грижи само за това.

Едно от условията е всеки хотел да назначи служител, който да се занимава само с това - ако има 250 служители или регистрирани до 10 000 записа за една календарна година. Един сезонен хотел при регистрация на толкова много туристи със сигурност ги достига. Тук е ролята на Комисията за защита на личните данни да излезе с едно ясно становище какво трябва да се прави, тъй като в момента са спуснали информацията и с нас хотелиерите се свързват различни консултантски къщи за внедряването на тази услуга, но всъщност ние не знаем нито дали са лицензирани и колко добре могат да направят това обучение“, обясни Тръпков.

Според хотелиерът другия проблем е, че регламента не дава възможност да се делегира тази дейност на друга компания  и те остават отговорни за администрирането на лични данни.

Още чуйте в звуковия файл



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общият устройствен план на Царево ще е готов до юни

До месец юни трябва да е готов проектът на Общия устройствен план на Царево. Тенденциите са, че на юг в общината не се предвижда никакво развитие, освен за изключително важни инфраструктурни обекти, като пречиствателни станции и гробища, коментира кметът Марин Киров.  "През изминалата седмица имахме работна среща в Община Царево с екипа..

публикувано на 23.04.24 в 11:04

Зелената зона за паркиране в Бургас става целогодишна

Общинският съвет в Бургас прие предложението зелената зона за платено паркиране да стане целогодишна, със зимно и лятно работно време. Докладната записка беше гласувана след кратък дебат. Идеята е продиктувана от живеещите в к-с „Лазур“. Лятното работно време се запазва, както е до момента, а зимното ще започва след края на септември и ще функционира..

публикувано на 23.04.24 в 11:00

Общинският съвет в Бургас гласува днес нова стратегия за платеното паркиране в Бургас

Предложение зелената зона за платено паркиране в Бургас да стане целогодишна, със зимно и лятно работно време, е част от дневния ред на местния парламент днес. Общински съветници предлагат и въвеждането на по-строги правила за електрическите тротинетки. Сред другите докладни записки е и предложението за преобразуване на училището в кв. „Рудник“ от..

обновено на 23.04.24 в 08:16
Снимката е илюстративна

Затварят ул. "Иван Хаджипетров" в Бургас за изграждане на канализация

В Бургас от 9 часа днес се затваря за движение на МПС ул. „Иван Хаджипетров“ от кръстовището с ул. „Атанас Буров“ до кръстовището с ул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.  Причината е изграждането на канализационна мрежа на улиците „Атанас Буров“ и „Иван Хаджипетров“, информират от общината.

публикувано на 23.04.24 в 07:53

В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

Светият синод листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит. Сред шестимата номинирани не са включени епископ Йеротей и епископ Михаил, които бяха избрани през февруари, но впоследствие изборът е касиран, заради внесени две жалби за сговор между избирателите.  Впоследствие на тези действия на Светия синод, се..

публикувано на 22.04.24 в 18:07

Немски град дари противопожарен автомобил на Царево

В немския град Барлебен, тържествено бяха предадени ключовете и документите за противопожарния автомобил, който местната общност дари на Община Царево. Автомобилът бе предаден от кметът на Барлебен г-н Франк Нейс на заместник-кмета Денис Диханов, който пристигна в града заедно с представители на противопожарната служба в Царево за участие в 9-тата..

публикувано на 22.04.24 в 16:41

Събраха стотици чували с отпадъци край язовир Камчия

В община Сунгурларе с акция по почистване отбелязват днес Международния ден на Земята. Мотото е „Чиста природа- чиста вода“, защото се почиства територия около язовир Камчия. В кампанията се включват представители на общинската администрация, кметски наместници, учители и възпитаниците на училищата „Христо Ботев“ в Сунгурларе и „Св...

публикувано на 22.04.24 в 14:58