Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама загинаха, а 20 са ранени, след като влак дерайлира заради ТИР в Италия

| обновено на 24.05.18 в 08:28
Снимка: БТА

Двама души загинаха, а 20 бяха ранени при инцидент тази нощ с влак в Северна Италия, край италианското селище Калузо – област Пиемонте, недалеч от Торино. Една от жертвите е машинистът на композицията, а другата – тежко ранен пътник, починал в болницата, където е бил откаран. 

Влакът е дерайлирал, след като се блъснал в тир с литовска регистрация, който е пътувал от Чехия с дестинация Фолицо и е превозвал специален товар, както и е бил ескортиран от охраняващи го автомобили. Камионът не е успял да премине на време през железопътния прелез при Калузо, на който своевременно се задействал светлинния сигнал, предупреждаващ, че ще премине влак. Бариерите са се спуснали и така влакът от Торино за Ивреа се е блъска в него.

Дерайлирали са локомотивът и два от общо три вагона на композицията. Загива 61-годишният машинист и един от членовете на охраната на камиона, управляван от литовски шофьор. Ранените са 20 души, като началникът на влака и двама пътници са  в тежко състояние.

Според очевидци виновен за трагедията е  шофьорът на тира. Случаят се разследва. Кметът на Калузо Мариуча Чена, смята, че е нужно изграждането на ново пътно трасе, по което да минават камионите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44