Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнаха обвинения за сексуални посегателства срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн

По-рано днес скандалният продуцент сам се предаде на полицията в Ню Йорк

| обновено на 25.05.18 в 16:59
Харви Уайнстийн
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн е обвинен в изнасилване и други сексуални престъпления. Обект на тези престъпления са станали две жени в Ню Йорк. По-рано днес Уайнстийн се предаде сам на полицията в Ню Йорк. Досега той категорично отхвърля всички обвинения по секс скандала, започнал преди 8 месеца. 

Срещу филмовия продуцент тече разследване за изнасилване и сексуален тормоз от десетки актриси. 

Като реакция на разкритията от миналата година се появи и хаштагът #MeToo – знак, обединител в социалните мрежи на милиони лични и болезнени истории, но и превърнал се в глобална кампания против насилието. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44