Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 пакета с канабис в тайници намериха на ГКПП Лесово

14 пакета с канабис, укрити в тайници на лек автомобил с българска регистрация откриха при съвместна проверка гранични и митнически и служители на ГКПП Лесово, съобщават от МВР.  Лекият автомобил, управляван от български гражданин,  пристигнал на пункта вчера, около 8,30 часа, на трасето за излизащи леки автомобили от България към Турция. По постъпило искане от  „Гранична полиция“, митнически служители  извършили щателна проверка на автомобила, при която в праговете на колата са открити 14 пакета. Общото съдържание на пакетите е 4992 грама тревиста зелена маса. При извършения на място полеви наркотест тревистата маса реагира на канабис. Шофьорът на автомобила, български гражданин, е задържан. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Запален микробус затвори за половин час вътрешния път за Поморие (ОБНОВЕНА)

Микробус се е запалил в движение на вътрешния  път за Поморие край къмпинг “Европа”, съобщават от ОД на МВР Бургас.  „Няма пострадали, но е задимено“, уточняват от там. Това беше причината участъкът да се затвори за около 30 минути до изтегляне на микробуса и почистване на пътното платно. Пътят вече е отворен.

обновено на 08.08.24 в 18:14

Пожар горя в Поморийско, задържаха мъжа, който го е причинил

Пожар е горял в землището между селата Александрово и Порой /община Поморие/, съобщават от бургаската полиция. Вследствие на огъня са изгорели треви, храсти, дървета и част от иглолистна гора. Сигналът е получен днес около 11:30 часа. Пожарът е овладян от два противопожарни екипа на РСПБЗН - Поморие.  След проведени полицейски действия е установено, че..

публикувано на 08.08.24 в 16:58
Сухи треви горят до Твърдица - архив

Ст.комисар Николай Николаев: Зад спокойната обстановка стои натоварената работа на огнеборците

На 17 юли се проведе съвещание на Областния щаб за защита при бедствия, във връзка с многото пожари, които възникват на територията на страната и да се предприемат мерки. Областния управител издаде заповед, с която забрани почистването на пасища в летния период от 9 сутринта до 20 часа.  На територията на областта беше разпоредено около всички..

публикувано на 08.08.24 в 15:48

Задържаха двама мъже при опит за телефонна измама

Двама мъже са задържани при опит за телефонна измама, съобщават от полицията. Те имат и предишни криминални прояви. Единият от мъжете е на 25 години от котленското село Градец, а другият на 40 г. от село Орлинци. Схемата им е била “оказване на съдействие на полицията”. Те са измамили 69-годишна бургазлийка, която им предала сумата от 6000 лв. Жената..

публикувано на 08.08.24 в 08:57

Два случая на удавени хора в Бургас и Черноморец за ден

Два случая на удавени хора са регистрирани през вчерашния ден в района на Бургас и Черноморец. 56-годишна жена от София се удави на плажа “Черноморец-юг”, съобщават от полицията.   Другият случай е от Централния плаж в Бургас. 49-годишен мъж е скочил от Мостика в морето, след което започнал да вика за помощ, но впоследствие се е удавил.   Телата им са..

публикувано на 08.08.24 в 08:10

Иззеха 8 тротинетки и 14 велосипеда в Сливен

Осем електрически тротинетки и четиринадесет велосипеда са временно иззети от собствениците им, заради управлението им в забранената за движение пешеходна зона в Сливен от началото на месеца до сега,  съобщи старши инспектор Сава Петров от полицията в Сливен. С промените в Наредбата за обществения в общината ред полицията вече има право да задържа..

публикувано на 07.08.24 в 12:11

Съдебната сага с „Дупката“ е на финал

Бургаският районен съд излезе с решение по делото за делба на терена в центъра на Бургас, т.нар. „Дупка“. Повече от 30 години теренът е запустял и се водят дела. Община Бургас беше в съсобственост с четири дружества, чиито идеални част бяха съответно: „Мариета“ ООД с 263,50 кв. м., „Музеум“ ООД с 250 кв.м., „Трандекс България“ ЕООД с 63.49 кв...

публикувано на 07.08.24 в 11:54