Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Призиви в Европарламента за включването ни в Шенген

Димитрис Аврамопулос
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За включването на България в Шенгенското пространство се обявиха еврокомисарят за вътрешните работи Димитрис Аврамопулос и докладчикът от Европарламента Паулуш Куелю.

Куелю определи като неприемливо България и Румъния да бъдат държани вън от Шенген, при условие че са изпълнили всички критерии.

„По-обхватен Шенген е и по-сигурен Шенген. Призоваваме Европейският съвет най-сетне да разреши на България и Румъния да се присъединят към шенгенското семейство и, разбира се, Хърватия, когато изпълни всички критерии,“ каза комисарят Аврамопулос пред Европарламента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44