Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия е все още без нов кабинет

Противно на очакванията вчера не бе оповестено служебното правителство на Италия. Получилият мандат за това Карло Котарели се срещна с президента на страната Серджо Матарела, но ясен резултат от разговора между тях няма. 

Котарели и Матарела разговаряха близо час, но никой от тях не се появи пред журналистите. Говорител на президента уведоми, че те ще се срещнат утре. Ситуацията е много сложна, защото служебното правителство ще е временно и някои партии смятат, че е по-добре веднага да има предсрочни избори. Има сериозни настроения срещу държавния глава, който не одобри кабинета на Джузепе Конте, предложен от „Пет звезди” и „Лига”. Във връзка с това, демократите организират манифестация на 1-и юни в защита на президента на страната Серджо Матарела. На следващия ден, митинги ще проведат „Пет звезди” и дясната коалиция, несъгласни с него.

Кризисната политическа ситуация се отрази много негативно на фoндовата борса в Милано, а лихвеният спред между десетгодишните облигации на Италия и Германия се разшири до 320 базисни пункта, равно на големи загуби за Италия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44