Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Пушков: Убийството на Бабченко в Киев е кървава провокация

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на комисията по информационна политика към Съвета на Руската федерация Алексей Пушков нарече „кървава провокация“ убийството в Киев на руския журналист Аркадий Бабченко.

„Вече започнаха опитите да се свърже убийството на Бабченко с критиките му към Кремъл. Много прилича на нова кървава провокация. Запитайте се на кого е изгодно“, написа Пушков в профила си в Туитър.

Украинският премиер Володимир Гройсман сподели във Фейсбук, че руската тоталитарна машина не е простила на журналиста неговата честност и принципност. Той нарече Бабченко „истински приятел на Украйна, който е разказвал на света истината за руската агресия“.

В Съвета за сигурност на ООН украинският външен министър Павло Климкин заяви, че е рано да се каже кой стои зад убийството. Същевременно добави, че Москва използва различни тактики за дестабилизирането на Украйна, включително терористични актове, подривна дейност и политически убийства.

Руският постоянен представител в Обединените нации Василий Небензя отговори, че Украйна възнамерява да използва убийството за антируските си цели.

Известният с критиките си към Кремъл руски журналист Аркадий Бабченко беше застрелян снощи във входа на жилището си в Киев с два куршума в гърба. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44