Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военните министри на НАТО се събират в Брюксел, за да подготвят срещата на върха на Алианса

| обновено на 07.06.18 в 07:56
Снимка: БГНЕС

Военните министри на НАТО се събират днес и утре в Брюксел, за да подготвят срещата на върха на Алианса през юли. Това е първото заседание, което ще се проведе в новата щабквартира на Алианса.

Вчера генералният секретар Йенс Столтенберг призна, че в момента има големи разногласия между страните-членки по сериозни въпроси, като отправи призив въпреки това да се гарантира, че ще продължи укрепването и поддържането на близкото партньорство между тях.

„Добрата новина е, че въпреки тези сериозни различия ние успяхме да направим точно това, тъй като няма отслабване на трансатлантическите връзки в Алианса“, увери още Столтенберг.

Очаква се днес да бъдат оповестени първите инвестиции в отбраната за тази година. Друга тема ще бъде борбата срещу тероризма и по-точно усилията на НАТО за разгрома на „Ислямска държава“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44