Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столтенберг: Операцията "Бабченко" може да подкопае доверието в свободната преса

Йенс Столтенберг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че е възможно операцията "Бабченко" да подкопае доверието в свободната преса:

"Трябва да кажа, че всички сме облекчени от това, че Бабченко е жив. На второ място обаче бих искал да изразя съжалението си, че този инцидент може да подкопае доверието в свободата на пресата и да се използва за наливането на пропаганда. Всички сме много зависими от свободните и независими медии, които са жизнено необходима част от всяка демокрация. Аз лично вярвам, че най-добрият начин да не ставаме жертва на фалшиви новини, е да имаме точно такава преса."

Така Столтенберг коментира случая от края на миналия месец с обявения за убит в Украйна руски журналист и критик на Кремъл Аркадий Бабченко. По-късно се оказа, че Бабченко е жив, а инсценировката е била част от операция за разобличаване на поръчителите на убийството му.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44