Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уникален круизен кораб беше пуснат на вода в Генуа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На пристанището на италианския град Генуа беше осветен най-големият пътнически кораб, построен досега в Италия - MSC Seaview. Негова кръстница е световноизвестната италианска актриса София Лорен.

Корабът на мечтите, построен в Монфалконе, е дълъг 323 метра, широк 41, висок 72, има 18 палуби, 2066 кабини за над 5300 пътници, които ще бъдат обслужвани от над 1400 души персонал.

Красив, привлекателен, с иновативен дизайн, дело на италиански архитекти, реализирането му беше осъществено от 10 000 работници едновременно и 400 фирми, като цената му възлиза на около 800 милиона евро. Освещаването на Seaview беше един безкраен грандиозен спектакъл, като се почне от религиозния ритуал до момента, в който блестящата 83-годишна София Лорен – неговата кръстница - преряза лентата, от която бутилка шампанско се разби в корпуса му. Последва гала вечер с концерт на Дзукеро и други изпълнители, в присъствието на елита от различни браншове, която завърши с пиротехнически спектакъл. 

Круизът потегля от Генуа на средиземноморска обиколка до италиански, малтийски, френски и испански пристанища, а през зимата ще бъде из южноамериканските морета.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44