Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водолази извадиха трупа на момче, изчезнало в морето край Северния плаж (обновена)

| обновено на 11.06.18 в 21:04
Спасителят, извадил от морето едно от децата

Водолази издирваха следобед тялото на момче, което  към 16.30 ч. изчезна във водите на Северния плаж в Бургас.Друго дете,с което заедно са били в морето, е спасено. Издирваното момче бе на около 12 години, съобщиха от полицията. Tялото му бе извадено от водата малко след 20 ч. Децата са били без родители на плаж. Те са влезли при червен флаг във водата в  района на пети пост, около сърф зоната, разказаха тийнейджъри, станали свидетели на инцидента :

Почнаха да викат, отидохме да извикаме спасителя. Влязоха във водата. Повече не видяхме. Морето  беше бурно, водата дърпа и има дупки.
 Пръв се  отзовава и оказва помощ спасителят на поста, той вади едно от децата:

Аз го извадих, след това ми казаха, че има и втори човек, тогава се появи и старшията и заедно почнахме да го търсим.

Старшият спасител Веселин Илиев разбира по станцията за инцидента, че се давят две деца  и бяга от Бункера до пети пост, за да помогне, разказа той 

Гмуркахме се, поне три пъти съм влизал по 20 минути под водата, обиколил съм целия район. Не може да се открие , потънало е детенцето.Родителите ги нямаше на плажа, обаждаха се по телефоните.

Илиев обясни още, че морето е изключително опасно, поне от 7 дни флагът е червен:

Мъртво вълнение, солуган, имахме инциденти в неделя. Вадихме деца, спасих две момиченца. Друг спасител помогна на две момченца.На Моста имаше три инцидента.Спасителят и барман са скачали  там три пъти в морето.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж с тротинетка в Приморско се опита да избяга от полицаи

Мъж е карал тротинетка на   16.07.т.г. около 00.05 ч. на ул. «Черво море» пред бар «Хаван» в Приморско. Служители от Районното управление  подали ясен сигнал за спиране, водачът не се подчинил на разпореждането и след като спрял тротинетката си пред х-л «Дейна», побягнал, съобщават от бургаската полиция. При опита за задържането му, оказал яростна..

публикувано на 18.07.24 в 11:19

Жена беше блъсната и убита от самопотеглил микробус

Около 07.33 ч. днес в района до бл. 110 в к-с “Меден рудник” е възникнал пътен инцидент, съобщват от бургаската полиция. Самопотеглил е микробус “Мерцедес Спринтер”, с бургаска регистрация, който е блъснал 63-годишна жена. Бусът е бил паркиран необезопасен от 32-годишния водач, който слязъл да си купи закуска.  След сблъсъка колата продължила движението..

публикувано на 18.07.24 в 09:43

Министър Калин Стоянов: Голяма част от пожара във Воден, както и покрай него, е овладяна

Сравнително спокойно премина нощта в село Воден. Голяма част от пожара селото, както и покрай него, е овладян. През вчерашния ден ситуацията в населеното място беше изключително тежка, обясни на брифинг служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.  Допълнителни трудности създаваше и постоянно обръщаща се посока на вятъра. На терен имаше..

публикувано на 18.07.24 в 08:31

Продължава гасенето на пожара във Воден

И днес продължава гасенето на големия пожар в крайграничната община Болярово. Частично бедствено положение е в сила за селата Воден, Шарково, Малко Шарково, Ситово и Крайново. Около 200 души - пожарникари, горски служители, жандармерия, военнослужещи, тежка техника и военен хеликоптер,  се включиха в гасенето на огъня , който изпепели около..

публикувано на 18.07.24 в 07:43

До 30 септември е в сила забрана за обработването на пасища със селскостопанска техника

По 30 сигнала за пожари и произшествия постъпват на ден в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас. Това каза директорът на институцията старши комисар Николай Николаев. Със заповед на областния управител Мария Нейкова от утре до 30 септември се забранява обработването на пасища със селскостопанска техника в..

публикувано на 17.07.24 в 16:40

Българин и румънец са арестувани с дрога за 1,2 млн. лева на яхта в Царево

Кокаин, метамфетамин и марихуана на обща стойност над 1 200 000 лева по цени на съдебната власт са конфискувани от борда на задържаната на пристанище Царево яхта, съобщиха от прокуратурата. Дрогата в 65 плика е открита в специално пригодени тайници. Крайната точка на пътуването е била Истанбул. Голямо количество наркотици са открити на яхта в..

публикувано на 17.07.24 в 15:58

Голямо количество наркотици са открити на яхта в Царево

Яхта с три вида наркотици на борда е задържана в Царево. Подробности за акцията ще дадат директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" Антон Златанов и окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.  В брифинга ще се включи и заместник-директорът на Териториалната дирекция "Митница Бургас" Ирина Димова. Очаквайте подробности!

публикувано на 17.07.24 в 14:08