Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп преди срещата: Не се съмнявам, че ще имаме едни отлични отношения с Ким

48 минути продължи срещата на четири очи Доналд Тръмп - Ким Чен-ун

Ким Чен-ун: Вече са преодолени старите практики и предразсъдъци

| обновено на 12.06.18 в 08:48
4
Около 48 минути продължи срещата на четири очи в Сингапур между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Около 48 минути продължи срещата на четири очи в Сингапур между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Преди това двамата си стиснаха ръцете и се оттеглиха на разговори на четири очи в хотел "Капела" на остров Сентоса. Тръмп и Ким си размениха няколко думи, вървейки заедно по червен килим пред американски и севернокорейски знамена - до скоро нещо немислимо, отбеляза "Франс прес".

Тръмп я определи като "много, много добра". Той се надява срещата да помогне за уреждане на проблеми от миналото.

„Чувствам се наистина чудесно. Имаме една чудесна дискусия и мисля, че е със страхотен успех. И аз не се съмнявам, че ще имаме едни отлични отношения с Ким“, заяви Доналд Тръмп в началото на срещата.

Той очаква, по думите му, да бъдат решени голям проблем и голяма дилема. Събеседникът му Ким също прояви оптимизъм и каза на корейски език, че вече са преодолени старите практики и предразсъдъци.

Двамата лидери продължиха разговорите си в разширен формат. Към тях се присъединиха близките им сътрудници. 

Това е историческа първа среща между действащ президент на САЩ и севернокорейски лидер. Очаква се тя да се фокусира върху закриването на ядрената програма на Северна Корея в замяна на вдигане на дипломатическите и икономическите санкции срещу затворената комунистическа страна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44