Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11 души загинаха при сблъсък на катамаран и баржа край Волгоград

| обновено на 12.06.18 в 11:17
Спасителната операция започна веднага след инцидента късно в понеделник във Волгоград.
Снимка: Ройтерс

Единайсет души загинаха при сблъсък на катамаран и баржа край Волгоград, предаде ТАСС, като се позова на Министерството на извънредните ситуации.

Трагичният инцидент е станал късно в понеделник на 250 метра от брега в района на речното пристанище в акваторията на Волга.

Сред загиналите е бившият ръководител на Калачевския район на Волгоградска област и бивш депутат от градския парламент Дмитрий Хахальов. 

Днес от водата бе извадено тялото на последната 11-а жертва – 17-годишно момиче, с което спасителната операция приключи.

Спасени са петима пасажери, от тях трима са в болница в стабилно състояние, а на други двама е оказана медицинска помощ още на брега. 

Катамаранът, който се е преобърнал след удара с баржата, е 12-местен и е собственост на Дмитрий Хахальов, като е бил управляван лично от него.

На борда е имало 16 пътници плюс екипаж от един-двама души, съобщи ТАСС, позовавайки се на областната администрация. Катамаранът не е бил регистриран по съответния ред.

През 2009 г. Хахальов е бил осъден на 4 години затвор по обвинение в изнасилване и непристойно поведение в нетрезво състояние. На мястото на инцидента работят следователи. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44