Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Религиозните водачи на основните християнски и мюсюлмански вероизповедания в Кипър с послание в подкрепа на бежанците

Снимка: БГНЕС

Религиозните водачи на петте основни християнски и мюсюлмански вероизповедания в Кипър заедно отправиха послание в подкрепа на бежанците и търсещите убежище, за да престане Средиземно море да бъде гробище на невинни хора. Съвместното им обръщение е по повод Световния ден на бежанците, който се отбелязва днес.

Архиепископът на Кипър Хрисостомос Втори, главният мюфтия на Кипър д-р Талип Аталай, архиепископите на Арменската апостолическа православна църква и на Маронитската църква, викарият на Латинската църква призовават за справедливо отношение, състрадание и подкрепа към бежанците.

Християнските и мюсюлманските религиозни водачи на острова апелират държавата, политиците, цялото общество да обърнат специално внимание на хората, принудени да напуснат родината и домовете си. Те трябва да приемат бежанците, да им помогнат да възстановят достойнството си като човешки същества и да се адаптират към нов живот на чужда земя.

Ние призоваваме политиците да помогнат да се разрешат проблемите на бежанците и Средиземно море да престане да бъде гробище на невинни хора”, е посланието, което изпраща архиепископът на Кипър Хрисостомос Втори.

Със силното си емоционално съвместно изявление петимата основни религиозни лидери на Кипър дават своя влиятелен глас в търсенето на решение на бежанската криза, един от най-големите съвременни конфликти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44