Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Южнокорейският президент пристига на държавно посещение в Русия

Мун Дже-ин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Южнокорейският президент Мун Дже-ин пристига на държавно посещение в Русия. Програмата му включва срещи с премиера Медведев днес, с президента Путин утре.

Това е второто посещение на Мун Дже-ин в Русия от встъпването му в длъжност и идва на фона на активизирането на дипломатическите усилия за решаване на проблемите на Корейския полуостров. Той ще разговаря с руския президент Владимир Путин по-малко от две седмици след историческата среща на американския държавен глава Доналд Тръмп със севернокорейския лидер Ким Чен-ин. Москва многократно заяви, че подкрепя усилията за урегулиране на ситуацията на полуострова, подчертавайки същевременно, че това трябва да става не само на двустранна основа, т.е. между Съединените щати и Северна Корея.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Владимир Путин и Мун Дже-ин ще проведат пълноценни преговори, след което ще подпишат съвместни документи.

Вдругиден южнокорейският президент ще посети Ростов на Дон, където ще гледа срещата от световното първенство по футбол между Южна Корея и Мексико.

В интервю за руски медии в навечерието на посещението си Мун Дже-ин изрази надежда, че отборът ще подобри играта си в следващите мачове, след като загуби първия от Швеция с 0:1.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44