Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тригодишният Никола от Бургас се нуждае от скъпа операция, за да ходи нормално

| обновено на 04.09.18 в 15:13

Тригодишният Никола Димов от Бургас е с вроден дефицит на бедрената кост. За да се движи нормално, той се нуждае от операция на стойност 120 000 щатски долара в САЩ.  Операцията трябва да се извърши в най-кратък срок, а сумата е непосилна за семейството! Нека помогнем на малкия Никола да оздравее и да ходи нормално!

Община Бургас подкрепя кампанията на близките на болното дете да бъдат събрани средства за скъпите операции. Част от нея е инициативата "Дарение вместо цветя". Призивът към всички родители е в първия учебен ден предвидените за цветя пари да бъдат дарени за лечението на Никола.

Средства за лечението на 3-годишното дете се събират на няколко места. Специални кутии са поставени във фото "Дъга" в комплекс "Меден рудник", в Карнобат - ул. "Христо Смирненски" - в магазина за GSM аксесоари. Днес кутия за дарения ще бъде поставена на партера в Община Бургас, а до няколко дни ще бъде активиран DMS номер, на който всеки ще може да изпраща дарителски SMS.

В момента Никола ходи със специални обувки. Те вече не могат да компенсират разликата в дължината на крачетата, която е 4,5 сантиметра. В България операции за подобен проблем се правят чак след 11-годишна възраст. 

Дотогава не само разликата ще е по-голяма, но и тялото на детето може да получи множество изкривявания. Ето защо семейството е принудено да търси друг вариант в името на сина си.

В медицински център "Света Мери", Уест Палм Бийч, Флорида, САЩ могат да оперират Никола още сега. 

Световноизвестният детски ортопед-хирург д-р Пейли дава надежда, че крачето на Никола може да бъде оперирано и подложено на удължаване, ако интервенцията се извърши точно в този момент.

Разликата може да бъде компенсирана и крачето да израсте нормално, без да се създава риск за здравето на детето. Скъсяването на крачето му в зряла костна възраст ще е 9,5 см, ако сега не се оперира.

В средата на септември д-р Пейли ще преглежда в Барселона. Там ще назначат и дата за операцията на Ники.

Операцията се състои в поставяне на външен фиксатор за 10 седмици (това е периодът на удължаване ). През този период има осигурена физиотерапия, прегледи и рентген в клиниката. След постигане на желания резултат, фиксаторът остава за още 10 седмици, но Никола ще може да се прибере в България. Тук фиксаторът ще може да се премахне и да поставят пирони, за да се избегне фрактура на костта.

Сумата за операцията е 120 000 долара и е непосилна за нашето семейство, за това се обръщаме към Вас за помощ!, споделя семейството на Никола.


1. Превод по дарителска сметка:

НИКОЛА ПЕТКОВ ДИМОВ
IBAN : BG92UNCR70001523296890BIC:UNCRBGSF


2. PayPal:

valia0014@abv.bg


3. HelpKarma:

https://helpkarma.com/campaign/shans-za-nikola-103


4. Благотворителен базар във Фейсбук


5. Чрез дарителска кутия

Списък на дарителските кутии:
Гр. Бургас, "Меден Рудник", Фото Дъга
Гр. Карнобат, ул. "Христо Смирненски" 10,  Магазин за GSM аксесоари

Повече информация за малкия Никола и напредъка на кампанията може да получите на Фейсбук страницата : Шанс за Никола

За връзка с майката на Никола Валентина Христова може да се обадите на тел: 0887506011.

Благодарим Ви, че давате шанс на Никола!


 



Снимка

Снимка


Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Станислава от Бургас се нуждае от лечение, бори се с коварно заболяване

Станислава Ангелова от Бургас е майка на три деца. В началото на 2023 година, обаче, разбира, че има злокачествен аденокарцином на шийката на матката. Последвали са хистеректомия, четири курса химиотерапия и 25 лъчетерапии. Но в средата на месец април тази година онколозите отчитат прогрес на заболяването с метастази в различни части на тялото...

публикувано на 19.05.24 в 09:00

Бургас се обединява да помогне на Марти, нужни са 130 000 евро за лечението му

Нужни са 130 000 евро за живота на 25-годишния Мартин Чернаев от Бургас. Той е диагностициран с онко-хематологично заболяване. Лечението му започна в края на миналата година в Турция. За да бъде спасен животът на Мартин обаче, е нужна трансплантация на костен мозък и последващо лечение. За целта са необходими 130 000 евро, средства с които семейството..

публикувано на 03.04.24 в 13:09
Весела Атанасова

Самотна майка от Бургас се бори с коварна болест

Весела Атанасова е от Бургас. Тя е самотна майка на син.  След една година лечение на хроничен панкреатит, Весела е диагностицирана с тумор на панкреаса. Жената се е подложила на операция с цел отстраняване, но се е оказало, че е метастазирал рак. Предстои химиотерапия, която трябва да се извърши в Турция, но разходите за Весела са непосилни...

публикувано на 21.03.24 в 17:16

Търсят се средства за лечение на Роси

Росица Владимирова е на 30 години. Майка е на две момиченца. За съжаление, тя се бори с тежко заболяване. Претърпяла е две операции в България, но състоянието ѝ остава критично. Лекари в Турция дават шанс за успех след нова операция и терапии, чиято цена е непосилна за семейството на Роси. Ако можете и искате да помогнете, набирателната сметка е..

публикувано на 06.02.24 в 13:52

Болярово се обединява да помогне за лечението на Иван Шутов

„Болярово за Иван“ е каузата, която прегърнаха десетки местни жители на община Болярово в последните дни. „Нашият съгражданин Иван Шутов и семейството му водят най-тежката битка – битката за здравето на Иван. Освен подкрепа, те се нуждаят от финансови средства в размер на 50 хиляди евро“, обясни на днешното заседание на Общинския съвет кметът Христо..

публикувано на 29.01.24 в 16:56

Бургазлии се обединяват заедно за Веси

Семейството на 40-годишната Веселина Атанасова отправят спешен зов за помощ, за да може да живее втори живот.  След 15 години безуспешна борба със забременяването,  многократни ин-витро процедури и прием на множество силни лекарства, през юли миналата година Веселина е диагностицирана с  чернодробна цироза в комбинация с тежък асцит.  Според..

обновено на 22.01.24 в 12:33

Да помогнем на Маги да проходи

През декември четиригодишната Магдалена Велчева ще навърши 5 г., но от двумесечна възраст се бори с Детска церебрална парализа. Тя се ражда два месеца преди термина с тегло едва 1240 гр. С много сила и жажда за живот тя успява да се пребори с изпитанията, които живота ѝ поднесе твърде рано. Оттогава провежда ежедневни рехабилитации, плуване,..

публикувано на 17.11.23 в 15:34