Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организации на ООН зоват ЕС да намери общо решение за мигрантската криза в Средиземно море

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Върховният комисариат на ООН за бежанците и Международната организация по миграцията (МОМ) призоваха Европейския съюз (ЕС) да намери общо решение и нов подход към мигрантската криза в Средиземно море, предаде ДПА.

Двете агенции на световната организация се обръщат към страните-членки да се договорят за съгласувани, общи за региона мерки, които рязко „да намалят безсмислената загуба на човешки живот в морето“.

Призивът идва преди началото на започващата днес двудневна среща на върха на ЕС в Брюксел, на която ще се обсъжда темата за миграцията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44