Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов ще представи кандидатурата на България за влизане в чакалнята на еврозоната

Лидерите на страните-членки от ЕС ще обсъдят на днешното си заседание хода на преговорите по Брекзит във формат 27

| обновено на 29.06.18 в 07:21
Снимка: БГНЕС

Лидерите на страните-членки от ЕС ще обсъдят на днешното си заседание хода на преговорите по Брекзит във формат 27. В същия формат ще се състои и среща на ръководителите на страните от еврозоната.

Вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че ще представи на заседанието на Еврогрупата кандидатурата на България за влизане в чакалнята на еврозоната. В рамките на срещата ще бъде обсъдена работата по изграждането на Икономическия и паричен съюз и по-конкретно темите за реформата на Европейския механизъм за стабилизация и следващите стъпки в изграждането на Банковия съюз.

Очаква се също така страните да приветстват факта, че третата спасителна програма за Гърция приключи успешно. Съветът ще направи преглед на развитието на преговорите по Брекзит, като разгледа оставащите нерешени въпроси, свързани с оттеглянето и рамката на бъдещите отношения. Очаква се главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние да представи актуалното състояние на преговорите до момента.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44