Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недостиг на специалисти в болницата в Добрич

Летният сезон ще бъде критичен за Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Причината е в недостига на специалисти в отделенията, като в кардиологичното и неонатологичното те са под 50%. 

Ръководството на лечебното заведение в Добрич съобщава, че ще се наложи прецизно балансиране, за да се осигури необходимият минимум от специалисти и покриване на дежурствата в отделенията през лятото, когато повечето от здравните работници ползват годишния си отпуск. Най-застрашени са отделенията по кардиология и неонатология. Спешна е необходимостта и от два ултразвукови апарата, тъй като наличните са изгорели. Сумата само за един такъв апарат е над 15 000 лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44